Saturday, November 20, 2010

Tension darab tiga.

Salam. Last night baru sampai dari jb. Seminggu beraya dengan atok. Buku tengok tak tqa? Eh, tengok jugak(tipu3) since sy dah takde buku-muka, so logic jugak sy bukak buku teks nak study,kan?  x_x Naik train sbb my parents nak balik berdua je. So sbgai kakak yg mithali(TAK~), angkut la adik2 yg lain. Nsb bek tak susah nak jaga, dah besaq kot. Smpai2 ayah amek, tros g masjid. Lepas solat nak masuk keta, tiba2 afiq pegang anak kucing. Eh??!! Ayah rilex je.Huhhh? Tnye afiq, spe punye? Afiq kate kita punya la. Ayah bg bawak balik. ERK! Okay~ Bersih, comel, kecik je. Tnye afiq dye takde mak ke? Afiq kate takde, td dye sorang2 je. Yeke? Nnt mak dye carik la~ Takde~ Betol! Ntah afiq dah tnye pak imam kowt. Tak tau2~

So, on the way balik dlm keta diorang2 gado nak bg name ape. Mmule nak pegang dye cam uhhh. Bukan tak suka. Cume dah lama takde kucing so.. cam plek sket~  Dulu, 4tahun lepas la ada. Nemo. Dah mati dah. Tsk tsk. Pastu ckp ngan ayah takmo bela kucing dah. Pastu ttbe ayah nak bela yg ni plak. Ibu cakap ayah boring kot anak2 dye sume g U, nak masuk asrama. Kot la~ Lepas gado2 dlm keta, ckp kat diorang dye kecik kan, bg name LILO lah. Little one. Diorang tak nak. Nak bg nama shrek gak. Ish! Skali ibu cakap kt bg name dye LILO je. Huuw. Menang~ ^^ LILO tu suara dye takde. Mcm crack smacam. Mcm mengembek pon de. Huhu. Cian dye. Bukan OKU, cume tak tau, suara dye~ Ibu ckp, dye meow lama sgt smpai serak. Strepsils nak?

On the way balik umah, singgah kedai. Nak cari friskies. Dua kedai pergi takde plak. Pastu g la tempat susu. Susu yg murah pon takde. Last2 amek dumex. Ada byk jenis. Pening sudah~ Teringat dye baby lagi kan. So terus grab tin tu. Kat kaunter cashier sengih lak. Oloh. Pastu ibu tnye beli ape? “Susu.Dumex, newborn~” Ibu gelak kuat, ayah geleng2 kepala. Laa. Betol la tu kot. Isk!

Pastu pagi2 LILO bising, nape ntah. Bancuh susu dye takmo. Mengamuk2. Pastu ibu tnye nape? Tak tau~ (sgt marah dgn LILO.) Ibu cakap dye baby lagi, kalo lapar mengamuk jela. “Oh, mane kt tau” Iby ckp “Umah ni  dah lama takde baby kann.” Pastu ibu tgk, gelak. Uhh? Dah la hari tu jumpa kawan ibu ckp bila nak menantu.  Pastu my aunty pon tnye dah de kawan special blm. Diikuti bebarapa siri usik2 pasal kahwin.Isk! Ibu, kite baru nak masuk doploh.  Calon pon takde . Isk! Tak suka~ >_<

Tension satu LILO mengada2.
Tension dua sebab exam dah start next Monday.
Tension tiga org dok ckp psl kahwin. (paling tak suka. Haihh)

2 comments:

  1. Yup! Equal to tension teramat.
    *benda kecik je pun kan? *sigh

    ReplyDelete