Thursday, December 23, 2010

tq uuuuu.

thanks to you,
 for keeping me.. 

smiling
laughing
giggling

[cehh. ngade! :D]
sgt takde motif kan? 
hee


Wednesday, December 22, 2010

happy anniversary!

231289--231210
happy 21st anniversary!!
to ibu and ayah.

smg berkekalan hingga ke syurga.
mendapat rahmat dan kasih sayang ALLAH selamanya.
terima kasih lahirkan kami, jaga, 
layan perangai macam2, didik dgn sgt baik.
smg happy and bahagia menjalani kehidupan.
..smpai cucu, cicit, ... akhir hayat. ^^
sayang ibu and ayah!

ceewitt! still mcm pengantin baru la!
akan ku jadikan contoh in future.
[thehehe..]
lots of love,
syahira, nadhira, amanina and afiq

Monday, December 20, 2010

r.a.i.n.b.o.w

.....

kalau~

لو كان حياة حلوة, فما خرجنا من بطن امهاتنا نبكى

kalau kehidupan ini manis, maka kita tidak keluar dari perut ibu dalam keadaan menangis ♥

[pepatah Arab]


lesson.

.lesson for today.
can u hate someone and love them at the same time? 
yes, u can!


[..since I've got nothing to write today. sigh]

Saturday, December 18, 2010

surpppprise!

.30112010.
.birthday surprise. 
thrown by my loved ones.
chingu yaa, komawo~
saranghae! (:

[ISA stand for information security and assurance]
[celebrated together with maria]

Sunday, December 12, 2010

tag (:

Assalamualaikum.
dapat tag dari mazida. jom buat kejap.

apa benda paling penting dalam hidup korang?
hp. lappy.

benda yg terakhir korang beli guna duit korang?
purse :)

di mana tempat korang langsungkn perkahwinan korang?
er. rumah? dalam and luar rumah :D

adakah korang sedang bercinta sekarang?
nope.

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
er, u mean hubby? smpi syurga, insyaALLAH [cehh. theehehe]

di mana korang selalu jumpa kekasih korang?
dunno dunno.

novel/buku/majalah terakhir korang beli?
um, novel Cecelia Ahern. tp tak bce lg, bce buku lain xD

apakah nama penuh korang?
........

antara mak n ayah mana paling rapat?
rapat dgn dua dua (:

namakan org betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
hidup kat dunia- sesiapa yg blm jumpe lagi ^^
hidup d akhirat - Rasulullah [keluarga, sahabat] -layakkah? T.T

adakah korang basuh baju korang sendiri?
of course! tak cukup dwet nak hire bibik sndiri. :D

tempat yg betul-betul korang nak pergi?
Mekah! Jepun? em, Europe jugak ((:

pilih salah satu, peluk atau ciuman?
dua dua. hee

bagitau 3 benda orang yang bagi kamu tag
kawan baik. 
sgt suke kucing. 
dye suka layan sy dgn sabar. love u lah, laling. ngee :D

benda yang paling disayangi dalam hidup korang
bnda tu kt tukar jd orang bley? family laa sbb my family is terbaeeek (:

lagu yang paling korang suka dengar?
em, lagu-lagu bley? banyak tak terkata. depend on mood  tyme tu :D

bila tarikh lahir korang dan tempat selalu korang sambut?
30111990. celebrate dgn family,kat rumah or dinner kat luar. (:
list 3 org kene tag
encik syafikencik ariffmiss ain
[spe yg ditag, kalo free and rajin buat la (: ]

cloudy day.

thanks for being my sunshine on a cloudy day

p.s:
mazida, kuatkan smgt ea.
kt doakan semuanya selamat and okay.
insyaALLAH. take a good care of urself too.
love u! (:

Wednesday, December 8, 2010

syg sy.

tyme maahad hamidiah dulu.
ada geng sploh orang. 
jalan, makan, g mane2 msti nak sploh org.
best2. miss the old days. T.T

ni la geng sy dulu.
ketua? farhah! hehe.

em, gmbr ni..
tyme ni gather sbb izni balik msia. 
bawak balik beg from ireland.
*tqa and ain takde. huhu.

atas kiri: hilyati, ibtisam, farhah
bwh kiri: fatin, farahin, nana, izni, aminah

sayang korang :))




Monday, December 6, 2010

1432H

Salam Maal Hijrah 1432 kawan2 :) Jadikan tahun baru ni sebagai landasan utk menjadi insan yg lebih baik imannya, lebih kuat amal ibadahnya dan lebih banyak baktinya. Smg dilimpahi kasih sayang ALLAH. Amin :)

Ada beberapa hajat, azam baru yg dah difikir. eh eh jgn lupe, ada jugak azam  yg tak tercapai lagi. sob3.em.. biarlah rahsia. doakan yg terbaik yep? sy doakan kwn2 juga :D

bestie :D

Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..

Hadith Rasululah saw yang bermaksud: 

"Seseorang itu adalah mengikut agama temannya, oleh itu hendaklah seseorang itu meneliti siapa yang menjadi temannya" (H.R Abu Daud). 

Bak kata pepatah Arab:

"Bersahabat dengan penjual minyak wangi, kita akan menerima percikan wangiannya, manakala bersahabat dengan tukang besi, percikan apinya akan mencarikkan baju kita."

p.s : mazida, kt tak reti jiwang2 ni.
cehh tipu la plak kann? :D
just nk gtau..
kt syg awk jugak.
heee.malu~


Monday, November 29, 2010

susah!

 rasa susah
eh..memang susah!

dua paper lagi before habis final exam
untuk sem lima.

operating system
computer and information security audit

dua2 susah.
dlm hati tak sabar nak cuti, rehat2 kat umah(perlu ke?)
tp kena face dua paper ni dulu
kuatkan smgt ye~

all the best all! ^^

Saturday, November 20, 2010

Tension darab tiga.

Salam. Last night baru sampai dari jb. Seminggu beraya dengan atok. Buku tengok tak tqa? Eh, tengok jugak(tipu3) since sy dah takde buku-muka, so logic jugak sy bukak buku teks nak study,kan?  x_x Naik train sbb my parents nak balik berdua je. So sbgai kakak yg mithali(TAK~), angkut la adik2 yg lain. Nsb bek tak susah nak jaga, dah besaq kot. Smpai2 ayah amek, tros g masjid. Lepas solat nak masuk keta, tiba2 afiq pegang anak kucing. Eh??!! Ayah rilex je.Huhhh? Tnye afiq, spe punye? Afiq kate kita punya la. Ayah bg bawak balik. ERK! Okay~ Bersih, comel, kecik je. Tnye afiq dye takde mak ke? Afiq kate takde, td dye sorang2 je. Yeke? Nnt mak dye carik la~ Takde~ Betol! Ntah afiq dah tnye pak imam kowt. Tak tau2~

So, on the way balik dlm keta diorang2 gado nak bg name ape. Mmule nak pegang dye cam uhhh. Bukan tak suka. Cume dah lama takde kucing so.. cam plek sket~  Dulu, 4tahun lepas la ada. Nemo. Dah mati dah. Tsk tsk. Pastu ckp ngan ayah takmo bela kucing dah. Pastu ttbe ayah nak bela yg ni plak. Ibu cakap ayah boring kot anak2 dye sume g U, nak masuk asrama. Kot la~ Lepas gado2 dlm keta, ckp kat diorang dye kecik kan, bg name LILO lah. Little one. Diorang tak nak. Nak bg nama shrek gak. Ish! Skali ibu cakap kt bg name dye LILO je. Huuw. Menang~ ^^ LILO tu suara dye takde. Mcm crack smacam. Mcm mengembek pon de. Huhu. Cian dye. Bukan OKU, cume tak tau, suara dye~ Ibu ckp, dye meow lama sgt smpai serak. Strepsils nak?

On the way balik umah, singgah kedai. Nak cari friskies. Dua kedai pergi takde plak. Pastu g la tempat susu. Susu yg murah pon takde. Last2 amek dumex. Ada byk jenis. Pening sudah~ Teringat dye baby lagi kan. So terus grab tin tu. Kat kaunter cashier sengih lak. Oloh. Pastu ibu tnye beli ape? “Susu.Dumex, newborn~” Ibu gelak kuat, ayah geleng2 kepala. Laa. Betol la tu kot. Isk!

Pastu pagi2 LILO bising, nape ntah. Bancuh susu dye takmo. Mengamuk2. Pastu ibu tnye nape? Tak tau~ (sgt marah dgn LILO.) Ibu cakap dye baby lagi, kalo lapar mengamuk jela. “Oh, mane kt tau” Iby ckp “Umah ni  dah lama takde baby kann.” Pastu ibu tgk, gelak. Uhh? Dah la hari tu jumpa kawan ibu ckp bila nak menantu.  Pastu my aunty pon tnye dah de kawan special blm. Diikuti bebarapa siri usik2 pasal kahwin.Isk! Ibu, kite baru nak masuk doploh.  Calon pon takde . Isk! Tak suka~ >_<

Tension satu LILO mengada2.
Tension dua sebab exam dah start next Monday.
Tension tiga org dok ckp psl kahwin. (paling tak suka. Haihh)

Thursday, November 11, 2010

to kak mazida :)

Unni, kwenchana~
don't feel bad about it at all.
So, don't stress too much over it, ok?
Eh tp kt tau awak sebenarnye..
tak stress langsung kann? kann?
Haha xD

mazida-tqa
p/s: ily~ ^^

Tuesday, November 9, 2010

rindu la!

salam~ um, semalam. one of my friends, ariff upload video kat fb. video kawan2 kat matrix. even tu video budak2 lelaki. tp..since pernah jd my classmates dulu, rs sedih plak. and baca pulak blog encik ariff smlm, bout missing the old days, uhh. seriously. sgt rindu kat kawan2 masa matrix. sangat! frankly, matrix life antara yg paling sangat2 best dlm hidup. betul. tak tipu. classmates yg sgt best, fly [first tyme kantoi dah. hoho], gastric yg sgt teruk smpi g hospital. demam [aihh cam tak biasa tqa. hehe], beratur panjang2 tyme dewan makan provide burger for supper, g usrah sama2, jadi budak surau. okay kalau ditakdirkan sy jatuh cinta kan, nak dak2 yg pergi surau tyme kat matrix dulu. eceyh. haha. :) 

teringat tyme mmule dapat matrix. at first dapat matrix perak. ttbe dapat call suh register kat mara kulim. 2nd intake. tau2 lusa dah nak kena daftar. nak nangis rasanya. kedah kot. jauh tu. tp tyme tu cover jela, packing barang sume. adik tak caye. dye kate eleh tipu la. takkan lusa nak g hari ni baru tau. diam je tyme tu. [tahan nanges. isk2. malu jep]. 

sampai kat sana cam tercengang kena dengar taklimat. pastu g hostel. nurul iman (b). selesai deal dengan cikgu faiz, ketua warden tros masuk dorm. rs laen. ibu tnye okay kan nak duk hostel? jwb slow je wat2 senyum, okay buu.. :) pastu, pergi makan kejap kat luar. dah lewat petang after asar, ayah cakap ayah kena balik dulu. uhh~ tahan je nak nanges. tak nanges pon. adik bubye2. pastu makin lama tgk kereta makin jauh. makin kecik. nahh. tyme tu la berkaca2 mata. tp malu la orang tgk, so tahan lg. hehe. yg seronoknye de kawan maahad hamidiah gak sama dorm,nisa. sama class pulak tu. hee. okay la sket rasenye. haaa. tyme ni la jumpa qilah, ain ngan diba. my besties kat matrix. diorang suke wat klaka so takla rs sdey sgt. cuma teringat ada skali tu tyme sibuk basuh baju, ternanges la plak. diorang tnye 'tqa nanges ke?' 'eh tak la. skali tyme tgh teresak2 tu air ttbe slow. so kantoi la nanges. aduss. malu~ :P

first day masuk class, masuk class J. jawa kann? ehe. tyme tu class dah start seminggu kot. teringat tyme tu class cikgu halijah- biology. masuk cam tak tau pape. ingat lagi diorang yg senior seminggu ni berebut2 nak jawab tulis kat depan. pastu class math. duduk sblh fairuz. budak pandai gle :P cepat je fairuz pick up ape cikgu ajar. dak lompat gak. tp dak lompat yg bijak, sy kurang sket. hehe. dak2 yg len bek sgt, penolong class rep baik, class rep pon baik. sume2 lah baik~ :)



 pastu makin lama makin okay. rasa rindu kat umah tu mesti la ada kan. tp lama2 okay je. makan sama2 kat dewan makan ngan kawan2. wat tutorial sama2. kena marah sama2 kalo dapat markah rendah. hee. suka sgt budak2 class J. mmg terbaek. tyme mmle present bio kat depan, nervous sgt. slalu lupa word pe nak ckp. mst de yg tolong carikkan word yg hilang tu. hee. thanks korang :) masuk lab, bedah tikus sama2, wat lab kimia sama2. haihh. indah nye perasaan tyme tu :)) paling best every tyme de birthday spe2, nnt after habes class, cikgu halijah ajak ramai2 nyanyi. ingat ag tyme tu.. 30 November 2007, diorang nyanyi. huu. malu~ cikgu tnye yg ke brape atiqa? 18 kan? eh bukan cikgu. 19 ke? tak jugak. aikk? 17 cikgu. MUDANYE! hehe. poyo je muka tyme tu. thehehe xD

mentor-mentee. ni paling best! cikgu halijah mentor kitorang. sgt baek ati, rs cam my mom ada kat situ. kalo stiap kali perjumpaan mesti ada je yg kitorang borak. ingat dulu cikgu tnye kitorang suka makan ape. ade yg ckp laksa, nasi ayam yg mak dye buat, nasi lemak bla bla. my turn, ckp tiramisu. ape tuhh? some of us tnye gak. hehe. iem, cake cikgu :) 
hee. pastu ada skali tu kitorang pergi perlis. ngan club taichee ckgu. masuk gua. kena tipu ada beruang dlm gua tu. ya ALLAH tyme tu mmg ah serious sgt takot. tp ble fikir balik, mane de beruang! beruang kutub plak tu!! tipu~~ haha. kanak2 mmg mudah ditipu ke? best sgt. lepas tu singgah pekan rabu kedah. mkn abc :)
bout class J, kitorang masuk choral speaking. haha. suka3. sgt best. beriya2 practise. tak kira penat, mlm2 je msti practise. tajuk- TITANIC. "all aboard~~" "captain, steer away before we hit that floating cold!" cmni ea? hehe. ^^ 


pastu tyme sukan kmk. rumah hijau tema asli ke? tak ingat. hee. dak2 umah merah jd the cullens, biru jd angels, kuning...erk. musuh kah? haha. takla. kuning dak2 unikl, mesir kowt~ :)




malam permata KMK. teringat seminggu before ramai dah sibuk2 nak pakai baju ape. make up ape. dan sy telah terpengaruh. haha. g bukit mertajam smata2 nak beli baju baru. tp last2 pakai baju len gak. haha. ape la.. tak matang nye~ jamuan best sbb dpt spend tyme ngan kawan2. tp npe malam tu kitorang tak nmpk dak2 laki class J ea? huhu.


geng2 usrah. terdiri daripada besties gak. hehe. sgt suka dok surau ngan diorang. rasa terisi masa. SUBHANALLAH tak tipu. sgt tenang rasanye. and majlis khatam quran. semua pakai baju sama :)
*after tadarus :)

and jamuan class J. hari2 terakhir d kmk. yg tu kt simpan cte lain kali ye sbb TOUCHING sket. ehe smbg part 2. nak smbg study ni. wslm :)

lagu ni untuk awak2 yg sy syg.  :)
nangis masa dengar lagu ni, teringat kawan2. ya ALLAH lindungi dan kasihi mereka. amin~


Tuesday, October 5, 2010

luahan hati.


Salam. Eccceyh. Luahan hati?! Tajuk tak menahan. haha. em takde pe pon. saje dh lame tak post. macam2 jadi, kejadian,event etc recently. tp sume berlaku antara kat campus, umah sewa and umah sndr[parent's house]. So hari ni nak post membebel2. Bukan ilmiah ea, tp ade moral value kot. Hohoho.

Umm. Assignment baru akan dibagi prof hari ni kot. duhh. yg lama nye tak siap lg. dah wat tapi tak settle. benci wat assignment lame2. eh, tqa, U bukan suke wat last minute ke? haah3. since dok U, jd camtu lak. dulu kat skola rajin je. [rajin ke? wek!] ish. one of my bad habits yg nak dibuang. tak suka habit wat last minute! sbb utama, sy tak suka keadaan kelam kabut. Grr. Nnt tensi ohh. Cthnye, ble assignment tak siap, kt kena perah otak laju2 en, pastu sakit kepala, lapar[ sbb tak mkn, dok wat assignment]. A hungry man is an angry man kan? Haa. Pastu muka confirm2 la tak ley senyum dah en. Well, dah la mmg tak suke senyum en. Bley imagine btape bengisnya muka ku. Uhh. Kalo mana2 baby tgk muke i camtu mesti dye nanges2. Npe muka akak tu camtu?! Haha. Pastu suasana akan jd sunyi sepi, benci2. Tahap tension increasing la that tyme. Pastu tdo lmbt smpai kol2. [Dahla jenis tdo awl] Sedih kan hidup camtu? So, lately cam dah insaf teramat dah. Mmg assingment kalo dpt je tros wat sket. [kalo terlupa de assignment tu len cte ea. Haha] At least start wat sket. Satu ayat pon jadik ah. Mls cane pon, wat je satu ayat. Wat cover assignment ke, okay dah la tu. Haha. 

Sbb utama memaksa diri wat assignment awal [tak ah awal sgt pon. haha] sbb..tak suka wat keja n perah otak dlm keadaan tensi and kelam kabut. Situasi uh same cam g class la. Bek siap awal, jd cam nerdy g tggu bus awal2, msk class awl. Drpd suffer sbb msk class lmbt. Malu~ Nnt cam tak berdisplin org tgk. Lg worst kalo dah la lmbt en, bus takde lak. Kena jalan kaki, jd tak slesa, pastu masuk class lmbt, satu lecture hall tgk. Uhh. Tidak. Nsb bek tak suke wat camtu. Hohoho~

Pastu, akhir2 ni, sy suka wat bad assumptions. Sorry all. Bley tak smlm mengamuk. Haha. Sbb sy tak suka dibuli, so smlm telah terlepas kepada bbrp individu. Huu. Mintak ampun. Tak sengaja. U can bully me, tak kesah, tp please dooo respect me. Takdela cam suka2 je nak ckp pape. I ade hati ok. Haha. Emo2~ Ok dah. Actually kalo marah ke, kejap je. Dah lega uh okay la. Spe yg rajin pujuk uh, pujuk ah. Bg bunga ke. Haha. Tp kalo tyme hot tu, spe yg rapat tu dye faham la. Cam mazida ke. Hehe. Cian dye. Kdg2 ok [on dye ingat tgh marah. Tp antara ramai2, mmg mazida tersayang je fhm. Plus my adik2 kat umah. Huhu. Muah utk korang sbb mmhami sy. Hee xDD

Okay, nnt2 smbg. Nak kena g class. So antara moral values yg ley amek dr post ni, em.. jgn wat assignment lmbt2, senyum2 lah tyme wat assignment [muka cam muda je nnt], jgn g class lmbt2, jgn buli orang, jgn wat org marah, respect others and sayangilah mazida. Er, i mean ur bestfriend. Hee. Tu jela luahan hatiku[poyo. wek!] Hohoho ^^

Oaky tata. Wslm. Love y all (:

Friday, September 24, 2010

blog is != my diary

for me,
blog is just a blog.
blog is not my diary.
so, i will not simply voice out
my exact feelings here.
Hee xD

my bf ^^


Monday, September 20, 2010

hee xD



A smile can brighten the darkest day
A simple 'hi' can straighten wrinkle to the widest smile.
fly me to the moon~ 
hee xD





Tuesday, September 14, 2010

susah.

let's just pretend nothing happened.
tp, tak boleh la. susah. tak reti~
huw!